Aanmeldformulier inwonersbijeenkomst

Op 10 maart organiseren de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne een inwonersbijeenkomst over de energietransitie op Voorne-Putten. De bijeenkomst vindt online plaats en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Hieronder vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Algemene informatie
De 4 gemeenten nemen hun verantwoordelijkheid bij de uitvoering van het Klimaatakkoord. We willen in de toekomst een energieneutraal eiland worden. Dat betekent o.a. dat we op Voorne-Putten de elektriciteit die we nodig hebben, zelf opwekken.

Het opwekken van duurzame elektriciteit is onvermijdelijk als we Voorne-Putten verantwoord door willen geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Het is dus niet de vraag óf we dit gaan doen, maar hóe!

We stappen de komende jaren dus over van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool naar duurzame, schone energiebronnen zoals zon en wind. Dat heet de energietransitie.

Waar gaat de bijeenkomst over?
Tijdens de bijeenkomst lichten we toe hoe wij als 4 gemeenten samenwerken aan de energietransitie. Ook gaan we in op het opstellen van de Regionale Energiestrategie (RES). Wanneer wordt de RES gepubliceerd? Welke ideeën voor Voorne-Putten staan hier in? Wanneer heb je hier als inwoner iets over te zeggen? Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen de komende jaren?

Naast het delen van informatie, vragen we ook jullie mening en beantwoorden we vragen over de energietransitie op Voorne-Putten. Tijdens de bijeenkomst zijn ook de wethouders duurzaamheid van de 4 gemeenten aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Aanmeldformulier

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale