Aardgasvrij

In de meeste huizen en gebouwen wordt aardgas gebruikt voor verwarming, om te koken en om te douchen. Door het gebruik van aardgas komt veel CO2 vrij. Daarom gaan alle huizen en gebouwen in de volgende 30 jaar over op andere energiebronnen die beter zijn voor het milieu. Het doel is om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn.

Warmtetransitievisie Voorne-Putten

De gemeenten op Voorne-Putten hebben onderzocht hoe we kunnen overgaan van aardgas naar andere manieren om huizen en gebouwen te verwarmen. De resultaten van dit onderzoek zijn opgenomen in de Warmtetransitievisie Voorne-Putten. We bekijken dit voor iedere wijk apart, want geen wijk of buurt is het hetzelfde. De overgang naar aardgasvrij gebeurt niet gelijk vandaag of morgen, we doen dit in fases. De Warmtetransitievisie is vastgesteld door de gemeenteraden begin 2020.

Vervolg

In de Warmtetransitievisie staan verspreid over Voorne-Putten vijf wijken genoemd. In deze vijf wijken gaan we als eerste kijken hoe we deze klaar kunnen maken voor de overstap naar aardgasvrij. De inwoners van deze wijken worden door hun eigen gemeente actief betrokken bij de ontwikkelingen. Iedere gemeente gaat samen met verhuurders bijeenkomsten organiseren voor de inwoners van deze wijken. Het moment waarop die plaatsvinden is afhankelijk van de situatie rond het coronavirus. Tijdens deze bijeenkomsten wordt besproken hoe we in de wijk aan de slag kunnen om over te stappen van aardgas naar een vorm van energie die beter is voor milieu. Het uitgangspunt is een betaalbare en betrouwbare oplossing.

Veelgestelde vragen

Kijk hier voor veelgestelde vragen over de overgang naar aardgasvrij, warmtebronnen zoals geothermie en biomassa en warmtesystemen en warmtenetten.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale