Duurzame elektriciteit

In 2030 wekken we in Nederland 70 procent van alle elektriciteit op uit natuurlijke bronnen zoals zon en wind. Dat is afgesproken in het landelijke Klimaatakkoord. Elektriciteit wordt opgewekt met windmolens op zee, op land en met zonnepanelen op daken en in zonneparken. Tegelijk groeit de vraag naar elektriciteit. Steeds meer auto’s worden elektrisch, de industrie vervangt olie en gas door duurzame elektriciteit. Gebouwen gaan van het aardgas af en zullen meer elektriciteit nodig hebben voor verwarmen en koken. 

Ook de gemeenten Nissewaard en Voorne aan Zee werken mee aan duurzame energieprojecten. Op verschillende locaties op Voorne-Putten zijn al zonnepanelen en windmolens te vinden of staan gepland.

Zonne-energie op Voorne-Putten

Steeds meer inwoners en ondernemers op Voorne-Putten kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. De komende jaren gaan we kijken hoe we ook grote daken kunnen gebruiken voor zonne-energie, bijvoorbeeld de daken van gemeentelijke gebouwen, zoals sporthallen en zwembaden. Ook kijken we naar het overkappen van grote parkeerplaatsen. Bijvoorbeeld de Solar Parking bij Hotel Carlton Oasis in Spijkenisse. We experimenteren met zonnepanelen op water, bijvoorbeeld bij het Fieldlab aan het Oostvoornse Meer en in de jachthaven van Hellevoetsluis.

Windenergie op Voorne-Putten

Op dit moment staan op één plaats op het eiland windmolens, namelijk langs de Haringvlietdam in Hellevoetsluis. Deze windmolens worden op termijn vervangen door nieuwe, efficiëntere molens. In Brielle, Nissewaard en Westvoorne zijn ook windmolens gepland. Deze projecten bevinden zich in verschillende fases van de ontwikkeling.

In de Leidraad windenergie staan de uitgangspunten en randvoorwaarden die we op Voorne-Putten gebruiken bij het beoordelen van plannen voor windenergie.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale