Nieuws

21 oktober 2021

Duurzame acties in Nissewaard tijdens Klimaatweek van 28 oktober t/m 5 november

Van 28 oktober tot en met 5 november is het Nationale Klimaatweek. De gemeente Nissewaard sluit hierbij aan met diverse acties om inwoners en ondernemers te enthousiasmeren met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Van thermocard tot een webinar over circulaire bouw

Zo kunnen bewoners onder andere tijdens de klimaatweek op de weekmarkt een Thermocard ophalen. Een handig hulpmiddel om te zien of hun huis goed geïsoleerd is. Ondernemers kunnen zich aansluiten bij de Duurzaamheidskring op 4 november of een webinar volgen over circulaire bouw op 1 november. Kijk voor alle acties tijdens de Klimaatweek op www.wijdoengroen.nu 

Wethouder Igor Bal: “We helpen de inwoners en ondernemers graag op weg als het om verduurzaming gaat. Dit doen we het gehele jaar door met verschillende acties onder het motto 

“Wij doen groen”. Het thema van de Nationale Klimaatweek is “Iedereen doet wat.” En dat klopt, want kleine stapjes kunnen een groot effect hebben. Daarom zetten we ons deze week extra in met laagdrempelige acties, zodat iedereen die kleine stapjes kan zetten.”

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek wordt georganiseerd om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. De Klimaatweek is onderdeel van de campagne “Iedereen doet wat”. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Doel van de campagne is burgers helpen met het verduurzamen van hun leefomgeving.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale