Nieuws

20 december 2021

Angelique uit Hellevoetsluis bestelde de gratis energiebox:

 “Dit is echt een goed moment om aan energiebesparing te doen”

Angelique Bosker (34) woont samen met haar partner in De Boterkarn in Hellevoetsluis. Deze woonwijk op de locatie van de oude melkfabriek werd ongeveer tien jaar geleden gebouwd en Angelique woont hier met veel plezier. Om haar huis  te verbeteren bestelde ze onlangs met korting energiebesparende producten bij de WoonWijzerWinkel. “Ik had het er met mijn vader over –hij woont ook in Hellevoetsluis- toen ik over de actie las. We zijn allebei meteen gaan bestellen. Het is toch mooi als je iets met korting of zelfs gratis krijgt” grapt ze.

Maar dat was natuurlijk niet de belangrijkste reden om de artikelen te bestellen. Voor Angelique is duurzaamheid een belangrijk thema, thuis en op haar werk bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. “Ik blijf altijd zoeken naar wat ik  zelf kan bijdragen.” zegt ze. “Ik doe actief aan afvalscheiding. En ik heb zonnepanelen op mijn dak gelegd, maar dat is natuurlijk een behoorlijke ingreep. Juist met kleine energiebesparende maatregelen kun je al veel bereiken.”

Meten is weten

De woning in De Boterkarn is nog niet zo oud, dus met de isolatie zit het wel goed. Angelique koos daarom voor producten die meer inzicht geven in het gebruik, zoals een douchezandloper en een energiemeter. “Die zandloper was  best confronterend, ik zag ineens dat ik best lang onder de douche stond. Een paar minuutjes korter scheelt al veel watergebruik.”

Met een energiemeter kun je zien hoeveel elektriciteit apparaten in je woning verbruiken. Angelique: “Nu we meer thuiswerken, vond ik het wel goed om daar eens inzicht in te krijgen. Ik trek gewoon een dikkere trui en sokken aan in plaats van de verwarming hoog te zetten.

Dat is echt beter voor het milieu. Maar wat verbruiken mijn apparaten als ze aanstaan, of juist stand-by? Ik wilde dat graag weten. ”

Jouw vriezer of mijn vriezer

Een energiemeter werkt makkelijk: Je plaatst de energiemeter in het stopcontact en daar stop je de stekker van het apparaat in dat je wilt meten. Het  eerste apparaat dat aan de beurt kwam, was haar bijna tien jaar oude vriezer. “Van oudere vriezers is bekend dat deze niet meer zo energiezuinig zijn. Ik wilde die van mij vergelijken. Want zomaar een nieuwe kopen, waarvoor weer grondstoffen gebruikt worden, is  ook niet echt duurzaam.” Na wat vergelijkwerk op de website van Milieu Centraal besloot Angelique dat haar vriezer mocht blijven. 

Volgens Angelique is het nu het perfecte moment om de WoonWijzerBox samen te stellen: “De gas- en energieprijzen zijn aan het stijgen, dus  is het goed om te zien wat je allemaal kunt besparen als je wat bewuster met je energie en water omgaat. In de webshop zijn veel verschillende producten te bestellen, er is voor ieder huis wel iets handigs bij!” 

Woont u in Hellevoetsluis en heeft u nog geen gebruik gemaakt van de kortingscode voor huurders of huiseigenaren?

Vraag hier snel uw gratis energiebox aan 

Angelique in haar keuken met de energiebox.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale