Nieuws

Bedrijven op Seggelant wekken samen duurzame energie op

Ondernemersvereniging Seggelant (OVS) ontvangt subsidie van Provincie Zuid-Holland voor het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen op bedrijventerrein Seggelant in Brielle. OVS diende samen met een aantal leden begin dit jaar een aanvraag in voor het plaatsen van meer dan 1000 zonnepanelen. De toekenning toont de kracht van samenwerking: dankzij de gezamenlijke aanvraag besparen de ondernemers 20% op hun investering.

Eerste zonnepanelen geplaatst
Het bedrijf Robo Educational Toys heeft inmiddels 48 zonnepanelen laten plaatsen door Hoogenboom Brielle. Het bedrijf wekt hiermee het volledige elektriciteitsverbruik op jaarbasis zelf op. Anette van den Bogaard, eigenaar van Robo Educational Toys en voorzitter van OVS: “We wilden al langere tijd zonnepanelen op ons dak, maar het kwam er nooit van. Deze gezamenlijke aanvraag hielp ons om de stap nu wel te zetten. Ik ben blij dat we met de vereniging deze samenwerking voor elkaar hebben gekregen. Een mooi resultaat dat om een vervolg vraagt met meer van dit soort acties. Want samen staan we sterker!”.

Duurzaamheidscoach
Duurzaamheidscoach voor ondernemers Stefan Romijn heeft de ondernemers geholpen bij de gezamenlijke subsidieaanvraag. De gemeente Brielle heeft Stefan Romijn aangesteld als duurzaamheidscoach. Hij helpt ondernemers kosteloos en onafhankelijk bij het bepalen, doorrekenen en uitvoeren van duurzame maatregelen. Ook helpt hij bij het opvragen en beoordelen van offertes en bij de aanvraag van subsidies.

Wil je met de duurzaamheidscoach van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via s.romijn@stimular.nl.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale