Nieuws

25 november 2022

De energiecoaches van Westvoorne

Westvoorne werkt sinds 2021 met energiecoaches. Doordat de energieprijzen stijgen krijgen zij het steeds drukker. De zeven energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die in een één-op-één gesprek inwoners informeren over energiebesparing en duurzaamheid. Voor het voeren van deze gesprekken hebben ze een speciale training gevolgd. De gesprekken vinden plaats bij de inwoners thuis, zodat zijn een advies op maat kunnen krijgen. 

Gratis afspraak
Elke coach heeft zijn eigen specialisme zoals zonnepanelen, woningisolatie, warmtepompen, energiebesparing door bewustwording en gedrag, sluipstroom, infrarood verwarming en de inzet van een warmtebeeldcamera. Via www.duurzaamwestvoorne.nl kan elke inwoner van Westvoorne een gratis afspraak inplannen met een energiecoach. Ze zijn beschikbaar voor huurders én woningeigenaren. Voor bedrijven is er een speciale duurzaamheidscoach.

Snelle winst
Tijdens het gesprek kijkt de coach samen met de inwoner naar de energierekening. Wat staat er eigenlijk? Welk deel is interessant en waar valt waarschijnlijk de eerste winst te behalen? Vervolgens geeft de energiecoach aan de hand van een vragenlijst allerlei praktische tips voor kleine maatregelen die helpen om het energieverbruik terug te dringen. De coach geeft daarbij telkens een indicatie van hoeveel euro bepaalde aanpassingen kunnen opleveren.

Zelf beslissen
Tenslotte kan de coach adviseren over energiebesparende maatregelen aan de woning. Ook geeft hij of zij aan welke financieringsmaatregelen daarvoor beschikbaar zijn. Voor grotere investeringen biedt de gemeente een Duurzaamheidslening aan. Na het gesprek zijn de inwoners wegwijs gemaakt in de wereld van energiebesparing. Zij kunnen dan zelf, en goed onderbouwd, beslissen hoe ze energiebesparing in hun woning gaan aanpakken.

Maak een afspraak of kijk voor meer informatie

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale