Nieuws

19 april 2023

Energiefixers helpen inwoners met lager inkomen met energie besparen

De gemeente Voorne aan Zee wil het voor inwoners met een lager inkomen mogelijk en makkelijk maken hun energierekening te verlagen. Daarom zet de gemeente tot aan de zomer energiefixers in, die inwoners direct helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips en radiatorfolie. De energiefixers richten zich vooral op inwoners die in 2022 de energietoeslag van de gemeente ontvingen.

Energiefixers zijn deskundigen die direct kleine, energiebesparende maatregelen in een woonhuis kunnen nemen. Zij weten hoe de energiebesparende producten geïnstalleerd moeten worden, zodat bewoners daar direct profijt van hebben. Wethouder duurzaamheid Peter Schop: “Met de stijgende energieprijzen is dat mooi meegenomen, want de energierekening wordt lager en het wooncomfort beter. En het huisbezoek en de maatregelen die de energiefixers nemen zijn voor de bewoners helemaal gratis!”

022 Energiefixers helpen met energiebesparende maatregelen 1

Hoe gaan de energiefixers te werk?
Wethouder Schop ging met de energiefixers mee op hun ronde door de wijk Rugge in Brielle en zag met eigen ogen hoe de energiefixers te werk gaan: “Ze doen eerst een folder in de brievenbus en bellen een paar dagen later aan om te kijken of de bewoners interesse hebben in de gratis energiebesparende maatregelen.

022 Energiefixers helpen met energiebesparende maatregelen 2

Daarna wordt een afspraak gemaakt of de energiefixer gaat gelijk aan de slag. Met kleine maatregelen kun je al heel veel bereiken.” Tot aan de zomervakantie zijn de energiefixers actief in de wijken Rugge, Nieuwland en Zuurland (Brielle), Goudhoek (Oostvoorne), Rockanje en Glacis en Vlotbrug (Hellevoetsluis). De energiefixers zijn herkenbaar aan hun blauwe jassen.

Welke maatregelen nemen energiefixers?
De energiefixers voeren tijdens een huisbezoek verschillende klussen uit met producten ter waarde van maximaal €150. Mevrouw Van Doorn, bewoonster van de wijk Rugge in Brielle vertelt aan wethouder Schop over haar ervaring met de energiefixers: “Ik kreeg een folder in mijn brievenbus en ik zag de energiefixers hier door de straat lopen. Toen heb ik gelijk gebeld voor een afspraak. In de anderhalf uur dat de energiefixers hier binnen waren, hebben ze lampen vervangen door ledlampen, radiatorfolie achter de verwarming geplakt, een waterbesparende douchekop geplaatst, tochtstrips aangebracht en ventilatoren onder de verwarming bevestigd. Het waren aardige jongens, en ze hebben heel netjes gewerkt. Ja, ik ben er heel blij mee en ik merk echt verschil. Ik zou iedereen aanraden een afspraak te maken de energiefixers!”

Meer informatie
Meer informatie over de energiefixers in Voorne aan Zee vindt u op: www.voorneaanzee.nl/energiefixer.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale