Nieuws

13 januari 2022

Gemeente Brielle: Behalen lokale klimaatdoelen belangrijk

De gemeente Brielle timmert hard aan de weg als het gaat om het behalen van de doelen van de Regionale Energiestrategie (RES). De gemeente spant zich in om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 31 december 2025, op de locatie windenergie N57 Entree Noord maximaal twee windturbines te plaatsen met een zo optimaal mogelijk vermogen. Het vermogen zal tussen 6 MW en 15 MW liggen. Hiermee doet de gemeente meer dan van haar verlangd wordt. 

Aanleiding

Onlangs is bij de gemeente Brielle het verzoek ingediend om twee windturbines met een vermogen van 6 MW per turbine te mogen realiseren in de Nieuwe Ondernemingspolder in Vierpolders.

De grondhouding van de gemeenteraad was positief. Daarom heeft de gemeente Brielle een verzoek ingediend bij de Provincie Zuid-Holland om het maximaal vastgestelde vermogen van 9 MW te wijzigen in maximaal twee windturbines met het meest optimale vermogen. Het totale vermogen van beide turbines moet wel onder de 15 MW blijven. Inmiddels is de Provincie Zuid-Holland hiermee akkoord gegaan. Dit betekent dat de initiatiefnemers groen licht hebben gekregen om hun plan uit te werken. 

Lees hier het volledige artikel en interview met wethouder Schoon van de gemeente Brielle.

Wethouder duurzaamheid van de gemeente Brielle, Andre Schoon: “De gemeente Brielle doet meer dan van haar verlangt wordt omdat ze het behalen van de lokale doelen en de doelen van de Regionale Energiestrategie belangrijk vindt”.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale