Nieuws

25 februari 2022

Green Deal Halfweg-Molenwatering officieel getekend!

Op 25 februari is de Green Deal van Halfweg-Molenwateringen officieel ondertekend. Tijdens een netwerkborrel zetten BIZ Halfweg-Molenwatering, gemeente Nissewaard en diverse samenwerkingspartners hun handtekening onder de Green Deal. Dit betekent het startpunt voor een versnelling in duurzaam ondernemerschap met concrete acties voor de komende drie jaar.

Inspirerende bijeenkomst

Tijdens de netwerkborrel maakten de ondernemers kennis met de projectleiders die de activiteiten gaan uitvoeren op het terrein. Onze ambassadeur Helga van Leur presenteerde de feestelijke ondertekening. Zij gaf ook toelichting op de Green Deal: “De Green Deal bestaat uit diverse projecten en regelingen om ondernemers te ondersteunen en te inspireren op het gebied van energiebesparing, circulair ondernemen en omgaan met klimaatverandering.”   

Over de Green Deal

Al geruime tijd werken bedrijven van het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering aan verduurzaming. Met de Green Deal is de volgende stap gezet en zijn de ambities gebundeld voor de periode 2022 t/m 2025. Gemeente Nissewaard en BIZ Halfweg-Molenwatering hebben afspraken gemaakt voor tal van acties en zullen bestaande projecten verder uitbreiden. In de komende 3 jaar beloven de bedrijven 10% energie te besparen en 15% zelf duurzaam energie op te wekken. Ook zullen ze minder grote afvalstromen produceren en zullen ze meer groen in de omgeving brengen. De ambitie is om zo samen te werken aan een energieneutraal, circulair en klimaatbestendig bedrijventerrein.

Bekijk hier de Green Deal

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale