Nieuws

14 december 2021

Inwoners profiteren binnenkort van zonnepanelen op dak van Sporthal Maaswijk in Spijkenisse

Sporthal Maaswijk in Spijkenisse krijgt in 2022 192 zonnepanelen op het dak. Energiecoöperatie Voorne-Putten Energie (VPE) heeft een subsidie gekregen om het plan Zonproject Maaswijk uit te voeren. 

Inwoners profiteren

VPE  maakt gebruik van de nieuwe overheidsregeling postcoderoos met subsidie. Inwoners uit bepaalde postcodegebieden konden meedoen met dit project door zonparticipaties te kopen. Iedere participatie vertegenwoordigt een subsidie ter hoogte van het aantal kWh dat jaarlijks met één zonnepaneel wordt opgewekt. 

Eén zonparticipatie brengt belastingvrij circa € 30,- per jaar op. Zo kun je dus profiteren van zonnepanelen die op andermans dak worden aangebracht.  

21 huishoudens

De gemeente Nissewaard heeft het dak ter beschikking gesteld aan de energiecoöperatie. Het zonnedak levert ongeveer 59.000 kWh groene energie op, dit betekent dat we ongeveer 21 huishoudens van stroom kunnen voorzien. Goed voor het klimaat en voor je portemonnee.

Lees hier meer over de projecten van Voorne-Putten Energie

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale