Nieuws

Kinderboerderij De Kerkestee trots als een pauw op zonnepanelen

Kinderboerderij De Kerkestee wekt het eigen elektriciteitsverbruik op met  25 zonnepanelen. Er wordt bijna 10.000 kWh per jaar opgewekt. De zonnepanelen zijn geplaatst door de lokale leverancier Bakker Bouw Solar Solutions. 

Goede voorbeeld
Het bestuur van De Kerkestee: “Wij geven educatie aan jongeren over de natuur. Daarom willen we ook het goede voorbeeld te geven door ons eigen energieverbruik te verminderen. Eerder door te kiezen voor zuinige verlichting en nu met zonnepanelen. We hopen hiermee ook onze bezoekers te inspireren dit voorbeeld te volgen. Want als één schaap over de dam is, volgen er hopelijk snel meer!”

Duurzaamheidscoach
Zonnepanelen stonden al lang op het wensenlijstje van de kinderboerderij. Er waren twijfels over de dakconstructie en het was lastig om een goede leverancier te vinden: “We kwamen in contact met Stefan Romijn van Stichting Stimular, die o.a. namens de gemeente Hellevoetsluis duurzaamheidscoach is voor bedrijven en organisaties. 

Hij heeft ons goed geholpen door mee te denken over de dakconstructie, hij bracht ons in contact met een lokale leverancier en vergeleek de verschillende offertes voor ons. Een paar weken later lagen de zonnepanelen op het dak, het ging ineens heel snel!”

Richard Venneker van Bakker Bouw Solar Solutions is ook enthousiast: “Vroeger kwam ik vaak bij de Kerkestee met de kinderen en nu mocht ik er zonnepanelen installeren. Lokaal elkaar steunen is zeker in deze tijden van groot belang. We hebben deze plaatsing dan ook met heel veel plezier uitgevoerd.”

Wil je met de duurzaamheidscoach van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via s.romijn@stimular.nl.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale