Nieuws

21 juli 2021

Komende jaren eenvoudiger elektrisch opladen door flink meer laadpalen in Nissewaard

Het aantal elektrische auto’s neemt sterk toe, ook in Nissewaard. Om aan deze groei te kunnen voldoen plaatst de gemeente Nissewaard de komende jaren extra openbare laadpalen. Volgens prognoses zijn er de komende jaren ruim 300 nieuwe openbare laadpalen nodig in Nissewaard. 

Aanpassing plaatsingsbeleid laadpalen

Om hierop voorbereid te zijn past de gemeente het plaatsingsbeleid voor laadpalen aan. Waar er voorheen enkel een laadpaal geplaatst werd wanneer een bewoner hier een aanvraag voor deed, wordt er nu ook gekeken naar de verbruiksdata van de laadpalen. Op basis daarvan wordt bepaald of er in een buurt een laadpaal bij geplaatst moet worden. Daarbij blijft het voor elektrische rijders ook gewoon mogelijk om een laadpaal aan te vragen. 

Wethouder Igor Bal: ”Door te monitoren hoe vaak de laadpalen in een buurt gebruikt worden, kunnen we voorspellen wanneer we een extra laadpaal moeten bijplaatsen. Door de procedure al in gang te zetten voordat we een aanvraag binnen krijgen, hoeven bewoners minder lang te wachten voor de laadpaal op straat staat.”

Inwoners denken mee over toekomstige laadlocaties  

Om duidelijkheid te geven waar er in Nissewaard laadpalen kunnen komen, heeft de gemeente alle locaties alvast op een kaart in concept ingetekend. Na de zomer worden inwoners gevraagd om te toetsen of de uitgekozen plekken in hun buurt geschikt zijn om een laadpaal te plaatsen. De gemeente geeft aan dat buurtbewoners zelf vaak beter weten waar in de straat een goede plek is voor een laadpaal. Inwoners worden betrokken door berichten in de krant en sociale media.  

Aanvragen elektrische laadpaal

Een openbare elektrische laadpaal kan door alle inwoners aangevraagd worden. Meer informatie over elektrisch opladen en het aanvragen van een laadpaal leest u hier: www.nissewaard.nl/laadpalen

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale