Nieuws

27 oktober 2021

Lichtgewicht zonnepanelen op bedrijfsdak Auto van der Burgh

Ford Dealer Auto van der Burgh heeft 463 lichtgewicht zonnepanelen op het dak van de vestiging op Seggelant geplaatst. Dirk-Jan van der Burgh plaatste eerder al lichtgewicht zonnepanelen op de vestiging in Maasdam: “Op die locatie bleek ons dak ongeschikt voor de gewone zonnepanelen. Daarom kwamen we uit bij de zonnepanelen van het merk Sunman. We waren hier zo tevreden over dat we op Seggelant ook direct voor deze panelen hebben gekozen.”

Auto van der Burgh wekt met de zonnepanelen het complete elektriciteitsverbruik op jaarbasis zelf op. Dat verbruik was al fors gedaald dankzij led-verlichting “De investering in zonnepanelen verdienen we in 7 jaar terug, mede dankzij een aantal subsidies.” 

Voordelen van lichtgewicht zonnepanelen

De lichtgewicht zonnepanelen hebben meerdere voordelen. De panelen kunnen op daken worden geplaatst met een dakconstructie die te licht is voor de gewone zonnepanelen. Voor veel bedrijfsdaken geldt dat deze ongeschikt zijn. Het aanpassen van de dakconstructie is een dure ingreep waardoor de terugverdientijd snel te lang wordt voor veel ondernemers. De lichtgewicht zonnepanelen zijn iets duurder dan de gewone zonnepanelen, maar het plaatsen ervan is juist goedkoper, omdat het minder tijd kost. De panelen worden op daken ‘gelijmd’. 

Harry Kramer van Proxables, de leverancier van de panelen vertelt over een ander voordeel: “De zonnepanelen zijn dunner en er is geen aluminium frame aanwezig. Dit maakt de panelen duurzamer, omdat er minder materiaal voor nodig is. De kwaliteit is echter vergelijkbaar met de gewone zonnepanelen, er wordt dan ook 10 jaar garantie gegeven.”

Subsidie

Auto van der Burgh maakte gebruik van de SDE++ subsidie. Daarnaast ontvangt het bedrijf subsidie van Provincie Zuid-Holland. Dit is mogelijk gemaakt door een collectieve subsidieaanvraag die de Ondernemersvereniging Seggelant bij de provincie deed  voor duurzame energie op Seggelant. 

Duurzaamheidscoach

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben Stefan Romijn aangesteld als duurzaamheidscoach. Hij helpt ondernemers kosteloos en onafhankelijk bij het bepalen, doorrekenen en uitvoeren van duurzame maatregelen. Ook helpt hij bij het opvragen en beoordelen van offertes en bij de aanvraag van subsidies. Wil je met de duurzaamheidscoach van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via s.romijn@stimular.nl

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale