Nieuws

Nissewaarders krijgen subsidie voor aanleg groen dak

Wanneer inwoners uit Nissewaard een groen dak laten aanleggen, is hiervoor vanaf 1 mei subsidie beschikbaar bij de gemeente. Het subsidiebedrag kan oplopen tot € 5.000 per aanvraag en bedraagt € 25 per vierkante meter groen dak. 

De voordelen van een groen dak
Het klimaat verandert waardoor de temperatuur stijgt en zware regenbuien steeds vaker voorkomen. Doordat een groen dak tijdens een regenbui het water vasthoudt, kan het na de bui langzaam terugstromen naar het riool. Daarnaast koelt een groen dak de omgeving op warme dagen. Dat groene daken nog veel meer voordelen hebben, weet ook wethouder Igor Bal van de gemeente Nissewaard: “Een groen dak zorgt voor constante luchtzuivering, het dempt geluid, beschermt het onderliggende dak en zorgt ook nog eens voor waardevermeerdering van de woning. Daarom hebben we ons er als gemeente voor ingezet om deze subsidie mogelijk te maken voor iedereen die een groen dak aan wil laten leggen.”

Voor wie is de subsidie?
Individuele eigenaren, groepen eigenaren, of verenigingen van eigenaren (VvE’s) die een groen dak willen aanleggen kunnen € 25 subsidie per vierkant meter bij de gemeente aanvragen. Het groene dak kan aangebracht worden op alle platte daken van woningen en appartementencomplexen, maar ook losse schuren, garages, overkappingen of dakkapellen komen in aanmerking. In totaal is er dit jaar in ieder geval een bedrag van € 50.000 beschikbaar aan subsidie. 

Voorwaarden
De subsidie kan door alle woningeigenaren van Nissewaard aangevraagd worden, maar de gemeente stelt wel als voorwaarde dat een professioneel bedrijf het groene dak aanlegt. Omdat een groen dak erg zwaar kan zijn, moet het platte dak sterk genoeg zijn om een groen dak te kunnen dragen. Inwoners kunnen een subsidieaanvraag indienen op de website van de gemeente www.nissewaard.nl/groendak.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale