Nieuws

1 juli 2021

YESSSSS… nu ook statiegeld op kleine plastic flesjes!

Sinds 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Zo kunnen we meer plastic flessen hergebruiken helpen we zwerfafval te verminderen. 

Hoe herken ik een flesje met statiegeld?

Je herkent kleine plastic flesjes met statiegeld aan het statiegeldlogo op het etiket. Bij het inleveren van deze kleine plastic flessen is het belangrijk dat de barcode goed te scannen is. Bovendien is het fijn als de dop erop zit, omdat ook de dop kan worden hergebruikt. Daarnaast moet de fles onbeschadigd zijn.  waarschijnlijk nog niet gezet.” 

Waar kan ik de flesjes inleveren?

Er komen steeds meer innamepunten waar je je statiegeldflesjes kunt inleveren. Je kunt je flesjes inleveren bij supermarkten groter dan 200 m2, bemande tankstations langs de snelweg en bemande ov-locaties. In totaal ongeveer 12.000 locaties die statiegeld uitkeren. Daarnaast zijn er veel vrijwillige innamepunten, zoals sportverenigingen, pretparken en bioscopen. Zij zijn niet verplicht statiegeld uit te keren.

Kijk hieronder hoe het werkt. Meer informatie vind je op de website van Statiegeld Nederland.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale