Nieuws

1 november 2021

Provincie Zuid-Holland ondersteunt scholen, zorg- en culturele instellingen bij verduurzaming gebouwen

Voor kleinere scholen, zorg- en culturele instellingen kan het lastig zijn aan de slag te gaan met de verduurzaming van gebouwen. De provincie Zuid-Holland wil deze instellingen ondersteunen met het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed. Dit programma loopt tot 1 januari 2024. Het Emmauscollege uit Rotterdam is een voorbeeld van een instelling die hieraan meedoet. De school wil naast zonnepanelen op het dak ook aan de slag gaan met isolatie, klimaatadaptatie en gedragsveranderingen.

Voor wie geldt het programma?

Naast kleinere scholen kunnen ook andere eigenaren van maatschappelijk vastgoed, zoals zorginstellingen en culturele instellingen, gebruik maken van deze regeling.

Hoe werkt het?

Aanmelden voor het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed kan tot en met 28 februari 2022. Je krijgt ondersteuning van een adviseur die in opdracht van de provincie werkt. Samen met deze adviseur neem je je vastgoedportefeuille door en zoek je naar kansen om te verduurzamen. 

Meer informatie en aanmelden voor het ontzorgingsprogramma

Energie gedeputeerde Berend Potjer heeft een kijkje genomen bij het Emmauscollege in Rotterdam. Deze middelbare school doet mee aan het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale