Nieuws

15 september 2021

Scootmobielaanhuis wekt volledige energieverbruik zelf op 

Verwarmen zonder aardgas en de benodigde elektriciteit zelf opwekken met zonnepanelen. Scootmobielaanhuis wekt het volledige energieverbruik zelf op en wordt daarmee steeds minder afhankelijk van het energiebedrijf. Duurzaamheidscoach voor ondernemers, Stefan Romijn, duurzaamheidscoach voor ondernemers in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne, hielp Scootmobielaanhuis op weg.  

Scott Barends, eigenaar van Scootmobielaanhuis, is blij met de stap die hij heeft gezet: “Ik wilde al een tijdje zonnepanelen, maar het kwam er nooit van. Totdat begin 2020 Stefan Romijn van Stimular bij ons binnenliep. Hij is duurzaamheidscoach voor bedrijven in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne en heeft ons geholpen met de keuze voor een leverancier en bij het aanvragen van subsidie. Als hij niet was langs geweest, had ik deze stap waarschijnlijk nog niet gezet.” 

Verwarmen met de airco

“In januari zijn de 96 zonnepanelen geplaatst. We hadden al airco’s hangen die we gebruikten om het pand te koelen. Deze airco’s kunnen ook verwarmen. Daarom hebben we afgelopen winter de gasgestookte verwarming helemaal uitgezet en hebben getest of we met de airco’s het pand voldoende warm konden krijgen. En dat bleek het geval. Nu het gas niet meer nodig is, heb ik de aardgasaansluiting af laten sluiten. Dit scheelt ons honderden euro’s per jaar, alleen al op de vaste kosten van de gasaansluiting. Natuurlijk verbruiken de airco’s elektriciteit, maar die wekken we zelf op met de zonnepanelen.” 

Toekomst

Om volledige vrijheid te krijgen, is een accu nodig. De zonnepanelen zijn nu nog aangesloten op het net. Accu’s zijn nog erg duur en er kan maar weinig elektriciteit in worden opgeslagen. “We volgen de ontwikkelingen wel dus die accu gaat er een keertje komen. Datzelfde geldt voor elektrisch vervoer. De actieradius van elektrische busjes is helaas nog te laag voor de afstanden die wij soms afleggen“. 

Duurzaamheidscoach voor bedrijven en organisaties

Wil je zonnepanelen plaatsen op uw bedrijfsdak of wilt u andere duurzame maatregelen uitvoeren bij uw bedrijf of organisatie? Of u nu van het aardgas af wil, energie wil besparen, afval wil verminderen, uw bedrijfslocatie groener inrichten of duurzamer omgaan met vervoer: De duurzaamheidscoach helpt graag. Hij denkt mee over duurzame plannen en wensen en ondersteunt de uitvoering daarvan. Bijvoorbeeld door offertes te beoordelen, door subsidies aan te vragen of door hulp bij het regelen van financiering, zoals de duurzaamheidslening van de gemeente Hellevoetsluis. De duurzaamheidscoach helpt bedrijven en organisaties uit Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne kosteloos. Neem contact op met de duurzaamheidscoach Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via mail s.romijn@stimular.nl 

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale