Nieuws

17 november 2021

Sportverenigingen Nissewaard krijgen na LED-verlichting ook zonnepanelen

Het verduurzamen van sportverenigingen verloopt voorspoedig in Nissewaard. De conventionele veldverlichting is al vervangen door LED-verlichting. Nu is er een start gemaakt met het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de clubhuizen. Het clubhuis van tennisvereniging LTC was als eerste aan de beurt. LTC is een van de eerste verenigingen die zowel LED-verlichting als zonnepanelen heeft. 

Eind 2020 is in Nissewaard gestart met een project voor de verduurzaming van sportverenigingen. Dit zijn bijvoorbeeld voetbalverenigingen, hockey, american football en tennisverenigingen. Er zijn twee soorten maatregelen die worden uitgevoerd, het plaatsen van LED-verlichting op de velden van de verenigingen en het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de clubhuizen. In totaal worden er bij 13 verenigingen verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd.

Afgelopen week was wethouder Martijn Hamerslag van de gemeente Nissewaard op bezoek bij Tennisvereniging LTC Spijkenisse om te horen hoe de maatregelen bijdragen aan een verlaging van de energielasten van de vereniging. Voorzitter Ad Visser van LTC heeft laten zien hoeveel er opgewekt wordt met de panelen en hoeveel er bespaard wordt met de LED-verlichting. Daarna klommen beide heren op het dak om de zonnepanelen te bekijken. In totaal liggen er 56 zonnepanelen op het dak van de vereniging.

“Met deze verduurzamingsmaatregelen wordt er een stuk minder CO2 uitgestoten. Dit draagt bij aan de doelstellingen die de gemeente Nissewaard heeft op het gebied van verduurzaming. Namelijk energieneutraal in 2050. Daarnaast levert het de vereniging een flinke besparing op de energierekening op. Hierdoor blijft er meer geld over voor sport of voor verdere verduurzamingsmaatregelen”, aldus wethouder Hamerslag.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale