Regionale Energiestrategie (RES)

De 2 gemeenten op Voorne-Putten vormen samen met 19 andere gemeenten, 4 waterschappen en de provincie Zuid-Holland de Energieregio Rotterdam-Den Haag. Samen maken ze een aanpak om de  energietransitie de komende 10 jaar te versnellen. De energietransitie is de overstap van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool naar duurzame, schone energiebronnen zoals zon en wind. Deze aanpak wordt de Regionale Energiestrategie, afgekort ‘RES’ genoemd.

Tegelijk met de Energieregio Rotterdam-Den Haag maken 29 andere regio’s in Nederland ook een RES. Met de 30 RES’en zorgen we in Nederland met elkaar voor 49% minder CO2-uitstoot in 2030. Dit is zo afgesproken in het Klimaatakkoord.

21 gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Voorne aan Zee, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, ‘s-Gravenhage, Vlaardingen, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

4 waterschappen: Waterschap Hollandse Delta en de Hoogheemraadschappen van Schieland en Krimpenerwaard, van Delfland en van Rijnland;

1 provincie: Provincie Zuid-Holland.

Op de website van de Energieregio Rotterdam-Den Haag vind je meer informatie over de RES.

Animaties over de RES

De 30 regio’s in Nederland werken aan de uitvoering van de Regionale Energiestrategie. Waarom is het nodig duurzame energie op te wekken? Wat is de RES? Wie besluit waarover en wanneer?

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale