Zonne-energie op Voorne-Putten

Op Voorne-Putten worden steeds meer daken voorzien van zonnepanelen. De komende jaren kijken we hoe ook grote daken kunnen gebruiken voor zonne-energie, bijvoorbeeld daken van gemeentelijke gebouwen en bedrijven. Ook kijken we naar de mogelijkheden van zonnepanelen op water en of grote parkeerplaatsen kunnen worden overkapt met zonnepanelen. 

Hieronder een overzicht van grootschalige zonne-energieprojecten op Voorne-Putten. Er zijn natuurlijk ook heel veel kleine en particuliere daken met zonnepanelen. We beperken ons hier even tot de grote projecten en proefprojecten.

Bedrijventerrein Seggelant, Brielle

Bedrijventerrein Seggelant, Brielle

ca. 1475 zonnpanelen 

vermogen 500 kW (piek)

wordt gerealiseerd in 2021/2022, subsidie is aangevraagd bij de provincie

Nog geen informatie beschikbaar over dit project

Bedrijventerrein Kickersbloem, Hellevoetsluis

Bedrijventerrein Kickersbloem, Hellevoetsluis

ca. 4000 zonnpanelen

vermogen 1400 kW (piek)

in januari '21 was 25% gerealiseerd. De rest wordt in de komende 5 jaar gerealiseerd

Nog geen informatie beschikbaar over dit project

Proefprojecten drijvende zonnepanelen

Oostvoornse Meer

Op het Oostvoornse Meer experimenteren een consortium van TNO, SABIC, Equinor en de gemeente Westvoorne met verschillende, drijvende zonne-energiesystemen.

Jachthaven Hellevoetsluis

In de jachthaven van Hellevoetsluis wordt geëxperimenteerd met 80 drijvende zonnepanelen. De panelen zijn dubbelzijdig, waardoor ook de reflectie van het water kan worden benut.

Heb jij een groot dak?

En overweeg je dat vol te leggen met minimaal 45 zonnepanelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne hebben een duurzaamheidscoach speciaal voor ondernemers. Neem contact op met je gemeente of stel je vraag via het contactformulier

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale