Zelf aan de slag?

Energie besparen is de eerste stap om energieneutraal te worden. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van je huis, maar ook door radiatorfolie aan te brengen. Of door korter te douchen, de verwarming één graadje lager te zetten en de cv-ketel in te regelen.

Deze pagina breiden we de komende tijd uit met meer informatie over hoe je zelf aan de slag kunt.

Inspiratie voor inwoners

Inspiratie voor ondernemers

Zonnepanelen op dak

Duurzaamheidslening voor maatschappelijke organisaties en kleinbedrijf

Van Son vloeren bestaat al 22 jaar in Hellevoetsluis. Ze hebben een energiescan laten uitvoeren door stichting Stimular. Met de tips voor verduurzaming van het pand gingen zij aan de slag. Lees hier meer.

Van Son vloeren

Van Son Vloeren verduurzaamt

Van Son vloeren bestaat al 22 jaar in Hellevoetsluis. Ze hebben een energiescan laten uitvoeren door stichting Stimular. Met de tips voor verduurzaming van het pand gingen zij aan de slag. Lees hier meer.

GAMMA Hellevoetsluis verduurzaamt

GAMMA Hellevoetsluis verduurzaamt. Teus Jan van Dieren neemt je graag mee door zijn bedrijf. Lees hier meer.

Dansacademie Ri-Jo verduurzaamt

In Hellevoetsluis werken ondernemers aan het verduurzamen van hun bedrijf en terrein. Dit doen zij met hulp van stichting Stimular en een subsidie van de provincie Zuid-Holland.  Lees hier meer.

Lichtgewicht zonnepanelen op bedrijfsdak Auto van der Burgh

Ford Dealer Auto van der Burgh heeft 463 lichtgewicht zonnepanelen op het dak van de vestiging op Seggelant geplaatst.  Lees hier meer.

Scootmobielaanhuis wekt volledige energieverbruik zelf op

Verwarmen zonder aardgas en de benodigde elektriciteit zelf opwekken met zonnepanelen. Scootmobielaanhuis wekt het volledige energieverbruik zelf op en wordt daarmee steeds minder afhankelijk van het energiebedrijf. Duurzaamheidscoach Stefan Romijn hielp met verduurzamen. Lees hier meer.

Hellevoetsluis: Kinderboerderij De Kerkestee trots op zonnepanelen

Kinderboerderij De Kerkestee wekt het eigen elektriciteitsverbruik op met  25 zonnepanelen. Er wordt bijna 10.000 kWh per jaar opgewekt. De zonnepanelen zijn geplaatst door de lokale leverancier Bakker Bouw Solar Solutions. Lees hier meer.

Brielle: samen duurzaam energie opwekken op Seggelant

Ondernemersvereniging Seggelant (OVS) diende samen met een aantal leden begin 2021 een subsidieaanvraag in voor het plaatsen van meer dan 1000 zonnepanelen. De toekenning door de provincie Zuid-Holland toont de kracht van samenwerking. Gezamenlijk besparen de ondernemers 20% op hun investering. Lees hier meer.

Duurzaam Westvoorne Briolet

Duurzaam Westvoorne Briolet

Sieradenmaker Saskia Mulder is onlangs samen met haar vriend Tom verhuisd naar hartje Rockanje waar ze samen een prachtig oud pand hebben verbouwd tot woonhuis, galerie en werkplaats voor haar onderneming Briolet.

Duurzaam Westvoorne Manintveld

Duurzaam Westvoorne Manintveld

Volgend jaar bestaan ze maar liefst 125 jaar. Bakkerij Manintveld in Rockanje. De ambachtelijke bakker maakt de producten zelf in de grote bakkerij bij de winkel. En dat kost stroom, veel stroom. Zoveel zelfs dat er snel een oplossing moest komen, want in de decembermaand knipperen de lampen als het brood in de oven gaat. 

Duurzaamheidscoach Voornes Plantenkwekerij

Duurzaamheidscoach Voornes Plantenkwekerij

Met behulp van duurzaamheidscoach Stefan Romijn van Stichting Stimular heeft Voornes Plantenkwekerij zonnepanelen kunnen leggen op het dak van de kwekerij.

Helga helpt ondernemers Nissewaard verduurzamen

Onder het motto 'Helga Helpt' ondersteunt klimaat- en duurzaamheidsambassadeur Helga van Leur van april tot juni 2021 ondernemers op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering in Nissewaard bij het verduurzamen van hun bedrijf.

01-RES

Energieloket gemeente

Voor onafhankelijk advies en vragen over het energiezuiniger maken van je huis kun je terecht bij het energieloket van je gemeente. Voor de gemeente Voorne aan Zee is dat de WoonwWijzerWinkel. Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl voor meer informatie. Inwoners van Nissewaard kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl.

Energiek Voorne-Putten logo

Voorne-Putten werkt mee aan de energietransitie. We besparen energie  en gaan stap voor stap over op een duurzame energievoorziening. En we zoeken in plaats van aardgas naar andere, duurzame manieren om onze huizen en gebouwen te verwarmen.
We zijn op weg!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale